Beschrijving: C:\Users\Hans\Desktop\leie cycling 21-09-2011\prentjes\leie cycling nieuw.gif

 

 

Uitstap naar ItalieBormio van 22.07.2018 tem 27.07.2018

 

 

Bormio is een gemeente in de Italiaanse provincie Sondrio – regio Lombardije.

 

14 leden van onze club hebben de uitdaging aangenomen om aldaar enkele cols te overwinnen én zijn erin geslaagd.

De taxireis naar de luchthaven van Charleroi, vliegrit en opnieuw de  busreis naar ons hotel, te Bormio, verliep probleemloos.

Het was wel efkens wennen aan de omgeving… gezien al de bergen…sommigen onder ons, begonnen zelfs de bibber te krijgen bij het aanschouwen van zoveel moois…of was het de schrik die begon op te komen ?

Na uitladen bagage en bezit name van de kamers werden de beentjes losgereden. Klein ritje, “ Bormio 2000” alhoewel, toch al zo’n 800 hoogtemeters getrappeld. Gemiddeld percentage van 7.5 procent.

Dag twee, rit “ Passo Gavia “ met zijn 25 kilometers  klimmen met als extraatje de gevreesde “ Mortirolo  opnieuw 11 kilometers lang met sommige pieken van 18 procent.( nie van de poes !)

 

Dag drie bestond uit de prachtige beklimming van de Passo Stelvio challenge, vanuit Bormio over een afstand van 22 kilometers. Tijdens de middag werden wij voorzien op een uitgebreid lunchpakket.

 

Dag vier werd genomen om de beentjes soepel te houden maar toch, de trip naar het prachtig stuwmeer Lago di Cancano met beklimming van de -Torri di Fraele werd meegenomen. Zelfs pootje baden in het ijskoude water door Dimi en Nick behoorde aldaar tot de mogelijkheid.

Nb: kijk gerust eens op google – prachtige foto met de vele haarspeldbochten !

 

Donderdag 26 juli de Koninginnerit , als zijnde de Passo Stelvio -Challenge ( Umbrail plus Stelvio Prato) klimrit van 22 kilometers met vertrek uit Bormio, om af te slaan naar Zwitserland om van daaruit nogmaals de klim te doen met afdaling via Italie.

Juist geteld, 100 kilometers gefietst met 3077 hoogtemeters maar bij een enorm prachtig decor om ons heen.

De jonge gasten kregen er maar niet genoeg van…..-

 

Bij aankomst op de Passo Stelvio prato was bij enkele ouderen

  “ het vat leeg, moe maar voldaan”

 

Voor onze statistieken: In zijn totaliteit werden 9000 hoogtemeters afgehaspeld over een afstand van 320 kilometers.

 

Iedere morgen werd ons een uitgebreid , verzorgd ontbijt voorgeschoteld, net als het avondeten waarbij kon gekozen worden uit drie gangen…Inderdaad… wij werden in de watten gelegd.

Tevens konden wij rekenen op Pedro, onze reismonitor, die met ons meefietste alsook begeleiding van een servicewagen, met bestuurder Didier ( alias Etienne ), die ons op tijd en stond voorzag van de nodige drank.

 

Met dank aan Didier en Pedro, van het reisteam “ Flamme Rouge!

 

Een fietsreis om “ nie gauw te vergeten “ én dat was de bedoeling

 

Aan alle deelnemers, in naam van Marc en mijzelf,

      “ gemeende dank je wel “

 

Dirk